dilluns, 30 de juny del 2014

MusicAppSelvatges al FIET 2014

Aquest cap de setmana s'ha celebrat el I Fòrum Internacional d'Educació i Tecnologia (FIET 2014) a Tarragona. L'objectiu d'aquest fòrum ha estat parlar sobre l'ús de les noves tecnologies en l'educació, fent una revisió del que s'esta fent però també amb una visió de futur de cara a millorar-ne el seu ús i fer-lo arribar a tota la comunitat educativa. 

MusicAppSelvatges ha estat convidat a presentar el su projecte dins del que s'ha anomentat FIET Jove, un espai on s'han mostrat diversitat de propostes que inclouen l'ús de les TIC i les Apps en l'educació de manera innovadora. 

La Cristina Fontgivell, la Núria Mansergas (alumnes de 4tESO) i jo, vam ser les encarregades de presentar el nostre projecte. He de dir que entre totes plegades ens en vam sortir prou bé i que estic molt contenta de la nostra intervenció.

Ha estat un honor poder-hi participar

Us deixo la nostra presentació. Ja veureu que primer hi ha una part més teòria on expliquem els objecitus del projecte i les competències que s'hi treballen. En l'última part de la presentació, on hen explicat què és el que hem fet i amb quines apps ho hem fet, hi ha exemples de molts dels treballs que els alumnes han fet a l'aula. 

Per manca de temps, al FIET no ho vam poder explicar, però en plantejar-me fer un resum-presentació del projecte MusicAppS, vaig pensar que era imprescindible incloure exemples dels treballs fets a l'aula. També podeu veure tots els treballs si cliqueu a la categoria "Apps segons la seva funció". Voldria destacar Àudiocreacions, Presentacions i Imatges interactives, perquè són aquells treballs on hi ha més creació de coneixement amb grans dosis de creativitat i originalitat




Com podreu veure, a la presentació també ens hi van acompanyar la Mónica López i la Mireia Esteve. L'Eva López va ser l'encarregada d'immortalitzar l'acte amb un parell de vídeos (un d'ells "moolt artístic" ja que ofereix un pla inclinat "moolt interessant"). Gràcies a totes tres per assistir-hi.



divendres, 27 de juny del 2014

MusicAppSelvatges Symbaloo

S'acaba el curs i ara és un bon moment per fer un resum de les apps que més ens han agradat. 

Aquí teniu un Symbaloo on trobareu totes les aplicacions agrupades i classificades per colors (és el nou Symbaloo i si voleu saber com es fa cliqueu AQUÍ). 

La imatge que acompanya el post us ajudarà a veure globalment què hi ha. 


divendres, 20 de juny del 2014

MusicAppSelvatges. Qui som?

Aquest és un petit record i també un agraiment a tots aquells alumnes que han treballat com a autors i col·laboradors a MusicAppSelvatges

Ha estat un premi a l'esforç i a la constància, ho recordarem sempre. 

I com que es tracta d'un bloc on tot el que fem ho fem utilitzant aplicacions mòbils, us explico com ho he fet. Primer he agafat les fotos que vam fer a classe i amb una app que es diu Snapseed els he posat un filtre. Després amb aquestes mateixes fotos he fet la presentació utilitzant iMovie. També he utilitzat ImageChef per fer l'anunci als diaris madrilenys i la imatge final. Us he de dir que les tres apps són absolutament aconsellables.


dimarts, 17 de juny del 2014

El meu resum d'apps del curs!

Hola a tots!
Arriba el final de curs... i per això avui he estat fent una recopilació de totes les apps que he estat utilitzant al llarg del curs.
Això ho he fet amb una app molt resultona i molt senzilla d'utilitzar que es diu Word Clouds, és per apple i és gratuïta! Doncs bé amb aquesta app he escrit els noms de totes les aplicacions i després he editat la lletra, separacions, la posició de les paraules i ja està! És molt fàcil! D'aquesta manera, en una simple imatge puc veure totes les apps que he fet servir. Llavors, he pujat la imatge al Dropbox i desde l'ordinador he fet un Thinglink enllaçant a cada paraula la app en l'AppStore (pot ser que hi hagin apps que també estiguin disponibles per Android, com per exemple, Animoto).
Per fer més visual quines apps són les que enllaço en el Word Clouds he fet un collage amb el PhotoGrid on es veuen els logos de cada una d'elles, ja que a l'hora de buscar-les, d'aquesta manera us serà més fàcil. 
Aquí us deixo el meu resum d'apps i el meu collage:
Espero que us agradin!




La cobla amb Thinglink. Treball de síntesis

Hola!

Ja sabeu que el curs s'està acabant, i com cada any duem a terme un treball de síntesis. 

El crèdit de música ha consistit en agafar una agrupació instrumental (treballada anteriorment a classe) i aprofundir una mica en les seves característiques. 

Per fer-ho, he utilitzat la app Thinglink que és apta tant per apple com per android. Us recomano que us baixeu aquesta app ja que és molt fàcil d'utilitzar i queden uns treballs fantàstics!


Aquí us deixo el meu, espero que us agradi!

THINGLINK. SEPTET. SEXTET

Bones a tots!

Aquests últims dies a classe hem estat treballant els agrupaments instrumentals. Per això, aquesta setmana, la nostra professora ens ha presentat una nova aplicació anomenada ThinglLink, per poder presentar-vos en format on-line el més  destacat de cada un dels agrupaments.

Aquí us deixo es dos que he fet jo:




dilluns, 16 de juny del 2014

Una Big Band amb Thinglink

Hola, el curs ja està acabat! Ara, només hem d'enllestir alguns treballs de crèdit de síntesi. A música ens toca crear imatges interactives sobre diferents agrupacions instrumentals amb l'aplicació Thinglink.

En la tasca hem cercat una fotografia d'una orquestra de jazz i hi hem inserit el vídeo "THE SHADOW OF YOU SMILE" de Manhattan Jazz Orchestra. Aprofitant la mateixa imatge hem adjuntat les imatges de cadascun dels instruments que formen part d'una Big band (orquestra de Jazz), Estan compostes per instruments de vent-metall com les trompetes, de vent-fusta com els saxòfons i de ritme com són el contrabaix, el piano o la bateria entre altres.

Aquí podeu veure la imatge interactiva que hem fet la Clàudia i jo..


Treball de síntesis amb Thinglink

Bon dia! Com ja sabeu ja s'està acabant el instiut i arriba l'estiu però el alumnes de 2n ESO tenim un últim treball per ensenyar-vos, el nostre treball de síntesis.


El nostre treball de síntesis consistia en crear un Thinglink d'una agrupació musical. En aquell Thinglink teniem que afegir-hi els instruments que hi apareixien amb una imatge de cadascún, una explicació de l'agrupació musical i un vídeo on es pogués escoltar la música característica d'aquella agrupació.


L'app Thinglink ja l'haviem treballat temps enrere pero per a qui encara no sàpiga en que consisteix aquesta app: Thinglink és una aplicació apta per a Android i Apple, i fins i tot es pot fer servir online, que ens permet crear imatges ionteractives, és a dir, que hi podem afegir més imatges, vídeos, links i més informació a l'imatge interactiva.

Jo he fet el meu treball sobre tres grups musicals:la rondalla, el grup de pop-rock i el grup de jazz. Aquí us el deixo (La imatge de la rondalla ha quedat borrossa pero s'hi poden diferenciar els instruments):


Aquí també us deixo el treball que ha fet la meva companya l'Anna Vilalta Mas:


diumenge, 15 de juny del 2014

Guanyadors de la baldufa d'or!!!

Doncs, ja us ho podeu creure!! 
Tenim la baldufa d'or!!

Us deixo una foto i demà la podreu veure en "vivo i en directo". 


Si voleu veure fotos i el vídeo de la cerimònia de lliurament podeu clicar AQUÍ

dissabte, 14 de juny del 2014

Els diaris de Madrid en parlen!!!

Ha arribat el dia, ja som a Madrid!

Anem camí de MediaLabPrado cap a la Cerimònia de lliurament dels Premis Edublog Espiral i no us ho creureu, però als quioscs del Paseo del Prado madrileny he trobat aquesta notícia als diaris "MusicAppSelvatges a Madrid". Això és important nois a veure què ens espera.


Us mantindré informats!!

divendres, 13 de juny del 2014

MusicAppSelvatges: Qui hem estat els del 3r trimestre?

Acabem el trimestre i el curs, i estem a punt d'anar a Madrid a recollir la nostra baldufa. 

Darrere d'aquesta baldufa hi ha moltes hores de treball per part de tots. Voleu saber quins són els alumnes que han escrit i col·laborat en aquest bloc durant el 3r trimestre?

Aquí teniu una imatge interactiva feta amb Thinglink. Poseu-vos damunt de cada alumne i sabreu qui és.

Gràcies a tots per aquest magnífic treball!

Thinglink: Conjunts Instrumentals

Bon dia a tots! Com bé sabeu a 2n ESO estem fent el treball de síntesis i tracta sobre els conjunts instrumentals.

Per poder fer aquest treball he fet servir dos aplicacion Thinglink, que és apta per Android i Apple i PhotoGrid que també ho es.

Es tracta de posar diversos conjunts instrumentals i posar una petita explicació del conjunt, posar una imatge dels instruments que hi ha i per ultim un vídeo.


}

Entrevista amb Bruno Coulais i Anna Kendrick

Hola de nou,
Com ja deveu saber el curs s'està acabant, per tant hem fet un recull de tots els compositors dels quals hem tocat alguna cançó amb flauta.
De cada compositor hem fet una breu biografia.

Aquest treball el podíem fet tant amb Audioboo, IFunFace o Tellagami, la Mireia i jo hem escollit fer-ho amb aquesta darrera aplicació, disponible tant per Apple com per Android. Amb aquesta aplicació pots grabar tot el que vulguis dir en poc temps, també pots crear el teu propi personatge


La Mireia ho ha fet de Bruno Coulais, el compositor de Cerf-Volant.



Jo ho he fet de l'Anna Kendrick, la compositora de Cup Song:

ThingLink i el Treball de Síntesi

Bon dia! Avui vinc a presentar-vos el treball de Síntesi que hem fet en Gabi i jo.

L'hem fet amb l'App ThingLink,  la qual serveix per crear presentacións amb explicacions, videos e imatges a partir d'una sola fotografia.

El treball de Síntesi consistia en crear una presentació d'una agrupació musical en la qual explicaves quins instruments la formaven, una petita descripció del grup i un video en el qual mostraves l'estil de música que feien.

Aqui us el deixo, espero que us agradi.

dijous, 12 de juny del 2014

Els agrupaments instrumentals amb Thinglink

Hola,
El curs ja s'acaba, i per tant estem fent el treball de síntesis.
Aquest any els treballs de síntesis, els de segon d'ESO els hem fet amb Thinglink.
Aquesta aplicació permet transformar qualsevol imatge en una imatge interactiva, és a dir hi pots afegir imatges textos i vídeos. Està diponible per Apple, Android o online.
Aquesta feina també ens ha anat bé ja que hem pogut aprofitar que hem acabat el tema dels agrupaments instrumentals i per tant l'hem pogut repassar.






La Mireia Juncosa ha fet de l'Orquestra de cambra:



I jo, la Judit he fet de la Big Band:

Thinglink dels compositors més importants del Barroc

Hola, avui us porto un Thinglink sobre els compositors més importants del Barroc (Händel, Bach, Lully, Rameau, Monteverdi, Pachelbel i Vivaldi).

En aquest Thinglink hi trobareu, de tots el compositors que he dit abans: el seu nom complet (en majúscules el nom amb el que el coneixem), el lloc on va néixer (amb una fotografia) i on va morir amb les seves dates corresponents, trobareu també un fet curiós sobre la seva vida i un vídeo sobre una obra important de cadascú.

El meu treball esta tot fet amb tableta, però hi ha tres persones de la classe que han fet servir una aplicació per fer el collage i al estar fet amb mòbil, també l'hem pogut penjar en aquest bloc. Les aplicacions que han fet servir són Cymera i Picsart.
A continuació us deixaré els 4 treballs (el meu i el de les tres persones: Alicia Shabazi, Marina Ayllón i Gisela Risco), espero que us agradin.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cyworld.camerahttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.picsart.studio











Big Band amb ThingLink

Bona tarda! Els alumnes de segon d'ESO com a treball de crèdit de síntesi hem estat treballant amb les nostres tauletes o online amb ThingLink.

Aquesta app és disponible per Apple, Android o online. Jo per posar les imatges he utilitzat el mòbil i per a posar els videos he fet servir l'ordinador.






 

Pop-rock català: Lluís Llach i Sopa de Cabra

Hola! Avui us presento un treball més amb Tellagami fet per l'Anna Vilalta i un altre amb iFunFace fet per la Zoe Bonet

Durant tot aquest curs, els alumnes de 2n ESO hem parlat de molts compositors diferents pel seu estil, l'època... De tots ells en sabem el nom, una o dues peces famoses que hem tocat amb flauta i posa cosa més. Per això vam pensar que seria interessant explicar breument els aspectes més importants de cadascú, des dels més antics com Vivaldi o Pachelbel fins als més actuals i moderns com ara Coldplay.

Com va explicar la Mireia en un altre article, cada alumne ha triat l'aplicacíó amb què treballar. El primer és un video fet amb Tellagami (apta per Android i Apple). Veureu que l'app permet caracteritzar el personatge i escollir una imatge de fons.

El segon vídeo també és de pop-rock català: Sopa de Cabra




Educaplay i Bidi: una bona combinació

Aquesta setmana he fet un treball sobre els meus treballs. Us explico: amb Paint he un collage d'uns codis QR que, al llegir-los amb una aplicació per llegir codis QR (us recomano Bidi) et porten a veure una imatge on hi ha preguntes dels meus treballs de pop-rock. L'image l'he hagut de penjar a Dropbox per poder posar-la dins un codi QR.

L'activitat l'he feta amb Educaplay. Realment el treball no l'he fet amb cap aplicació mòbil, però si que s'en necessita una (Bidi) per a poder realitzar-la. Espero que us agradi i que pugueu aprendre'n alguna cosa o agafar idees sobre possible treballs amb codis.
Bidi és compatible amb Android i Apple.

Resumint els meus treballs...

dimecres, 11 de juny del 2014

ShowMe: Alan Silvestre

Hola bon dia a tots!
Ja fa uns dies la nostra professora ens va encarregar fer una petita entrevista a un dels compositors de les cançons que vam torcar al concert. La Clara i jo hem decidit fer-ho amb ShowMe, es una aplicació molt senzilla de fer-la anar, però te un petit defecte nomes esta per Apple.

Per fer el nostre treball he utilitzat dues aplicacions, Photo Grid esta per Apple i Android, i ShowMe que com us he dit abans es molt senzilla de utilitzar, ha sigut una forma rapida i fàcil de fer aquest treball ja que m'ho han facilitat aquestes eines.

Espero que us hagi agradat !

Treball Educaplay i codis QR

Aquest es un petit treball fet amb educaplay, una eina online molt interesant. El treball és del heavy metal, esta fet amb codis QR, es un treball fet a ordinador però que implica tenir un mobil per poder llegir el codi i fer l'activitat. Us recomano Bidi


Autors Musicals amb Tellagami: Sopa de Cabra

Bon dia a tots! Per fer una presentació sobre els grup de Sopa de Cabra he utilitzat Tellagami, una aplicació mòbil apta per Apple i Android, per tant no hi ha excusa de no fer-la servir.
L'aplicació és molt divertida i d'allò més hàgil d'utilitzar. Personalment, m'ha agradat d'utilitzar tot i que m'ha costat de "pillar" el truc.
Bueno, espero que us agradi el meu treball i que us serveixi per saber una mica més d'aquest grup de rock-català tan famós. Bona nit malparits!!!





dimarts, 10 de juny del 2014

Test Educaplay dels meus treballs de pop-rock d'aquest curs

Hola a tots, avui us vull presentar un treball que he fet amb codis QR i les preguntes sobre els treballs que he fet aquest curs. He utilitzat per fer el test Educaplay i per fer els codis QR la pagina web Design Qr Codi Generator.
Per respondre les preguntes teniu de fer servir una aplicació anomenada Bidi per descobrir el que hi ha darrere del codi QR (Esta tant per Apple com per Android).














             Android                                                                                                        Apple


Entrevista A Pachelbel amb iFun Face

Hola a tots i a totes! 
Avui us deixo un treball que he fet amb iFunFace, una aplicació que, si no m'equivoco, està tan per Android com per Apple Amb aquesta aplicació podrem fer parlar una imatge de qualsevol rostre i li podrem aplicar diferents registres de veus. És una aplicació molt divertida e intuitiva, i molt fàcil de descarregar. Aquí us ho deixo, espero que us agradi:


dilluns, 9 de juny del 2014

Resum musical amb Bidi

Hola a tots, avui he estat fent treball sobre els meus treballs. El treball l'he fet amb Educaplay i consta d'una sèrie de preguntes que per respondre-les has de tindre un lector de codis QR, el que recomano es el Bidi, (és una aplicació mòbil tant per Android com per Apple, es gratuïta i molt senzilla d'utilitzar). Per crear els codis he utilitzat una pàgina web: Unitag.


Tot seguit us deixo el meu Educaplay, espero que us hagi agradat.




Assaig del concert de Primavera 2014

Bon dia.
Com ja sabreu, el dia 28 de maig vam fer el nostre Concert de Primavera al castell del Paborde. Aquell mateix dia, al matí, vam anar-hi per assajar, i la Laura Pareja i jo vam fer unes quantes fotos. Amb aquestes he fet un petit video de 30 segons on surten aquestes imatges.

Aquest video l'he fet amb Animoto, una aplicació apta tant per Apple com per Android. En el cas de que algú no tingui smartphone, també pot fer servir aquesta eina mitjançant l'ordinador.

Aquí us deixo la feina que he fet. Espero que us agradi.




Rock Català

Hola a tots, avui us vull presentar el tema del rock català amb un collage dels grups més coneguts d'aquella època, n'hi ha que avui en dia encara toquen.

El collage l'he fet amb una aplicació mòbil gratuïta que es diu Photo Grid, és compatible tant per a Apple, com per a Android.
Quan he tingut el collage fet, l'he pujat al Thinglink hi a cada una de les fotos hi he escrit una mica sobre el grup i una de les seves cançons. 
El problema que he tingut es que la app del Thinglink no era compatible per la meva versió d'android i ho he hagut de fer online.

Tot seguit us deixo el meu collage, espero que us agradi.