dijous, 9 de juliol del 2015

1x1: UNA app UNA activitat. Què podem fer amb els dispositius mòbils?

Hem acabat el curs i hem començat vacances. Bé, encara no són ben bé unes vacances, perquè estic aprofitant per fer algunes endreces TIC. Aquests dies m'he posat a actualitzar la presentació Prezi que vaig fer l'any passat en motiu del primer curs de "MusicAppSelvatges. Fem música amb dispositius mòbils".

Enguany MusicAppSelvatges ha baixat el ritme d'entrades, però hem continuat utilitzant els dispositius mòbils a l'aula i hem descobert algunes apps que ens han semblat molt interessants. També hem fet treballs molt interessants en els que hem combinat el potencial de les eines 2.0 i de les apps i us he de dir que els resultats són impressionants ("El Barroc. Una proposta nova. Un mix d'apps d'imatge i so")

A més, MusicAppSelvatges es va donar a conéixer en el II Congreso Nacional de Educación Musical que va tenir lloc a Sanlúcar de Barrameda el passat més de maig, formant part de la ponència "Móviles y tablets en clase de música" 

És per això que he decidit fer una revisió de la presentació feta el Curs 2013-14 i fer-ne una de nova amb les noves incorporacions. A més, us he de dir que he descobert que algunes de les apps amb les que havíem treballat l'any passat han deixat d'estar operatives per la qual cosa les he eliminat. 

Pel nom (MusicAppSelvatges) és evident que l'objectiu principal del bloc és compartir les diferents activitats que els alumnes creen mentre aprenen els diversos continguts de l'Àrea de Música a Secundària.  Ja veureu, però,  que no hi ha cap app que sigui exclusivament musical i que només cal una mica d'imaginació i creativitat per trobar-hi una aplicació a l'aula sigui quina sigui la matèria que estem impartint.

http://www.xtec.cat/web/curriculum/competenciesbasiques/ambitdigital
Per què utilitzem els dispositius mòbils? Aprenem amb la tecnologia a cercar, analitzar, descobrir, crear, col·laborar ... Tenim la tecnologia al nostre abast, aprofitem-ho!

En la presentació Prezi que insereixo en aquest article, trobareu les apps agrupades segons el suport o element amb el que treballem:

1- SO: àudiocreacions. Si no tenim tauletes, amb els mòbils podem treballar l'audiocreació. Els resultats són genials.
2- IMATGE: la imatge és l'element amb el que treballem posant noms a les parts d'un instrument, fent una imatge interactiva, fent un collage d'imatges d'un tema determinat, un avatar o un pòster d'un concert.
3- ESCRIPTURA: fem núvols de paraules, mapes conceptuals, escriptura creativa
4- PRESENTACIONS MULTIMÈDIA: presentem un tema determinat amb múltiples suports: imatge, àudio i vídeo. Aquí hi trobareu les activitats més creatives i completes. És en aquest tipus d'activitats on m'adono que els dispositius mòbils i sobretot les tauletes són un valor a tenir en compte.

En el Prezi només hi trobareu un exemple per app. En el bloc trobareu més exemples i més treballs clicant les diferents categories.

PD: l'activitat d'exemple amb Clyp no sé perquè, però Prezi no la deix visualitzar, així que la podreu veure seguint aquest enllaç.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada